Vásárlási információk

A honlapunkon található termékek rendelés nélkül is megvásárolhatóak üzletünkben ugyanakkor javasoljuk, hogy telefonon mindig jelezzék vásárlási szándékukat. A honlapunkon található árak csak internetes rendelés esetén érvényesek. Rendelését 1-2 napon belül visszaigazoljuk és jelezzük mikor vehető át vagy érkezik a csomag.

Egyedi küszöbsínek

Egyedi küszöbsínek és küszöbdeszkák rövid határidővel rendelhetők. Érdeklődni: Küszöbsín: 06-20-323-7004
Deszka: 06-20-955-9182

Minőség
Honlapunk a szabványoknak megfelel

Tudástár

Vissza »
1. Fenyőfa tulajdonságai:
Többé-kevésbé gyantás, szép rajzolatú anyag. Viszonylag sok görcsöt tartalmaz, de éppen ez adja a sajátos szépségét. Kemény lakkal felületkezelve alkalmas kemény fafajok helyettesítésére számos felhasználási területen.

lucfenyő: több görcsöt tartalmaz

borovi fenyő: a borovi egy tűlevelű faanyag, az erdeifenyő tartós anyaga. Gyantásabb, mint a lucfenyő. Jól szárítható, a lucfenyőnél kevésbé vetemedik. Minden forgácsoló szerszámmal könnyedén megmunkálható, jól szegelhető, csavarozható. Nagyon tartós anyag, időjárásálló. A borovi fenyő egy igen sokoldalú faanyag, gyantatartalmának eltávolítása után még papírgyártásra is alkalmas.
2. Bükkfa tulajdonságai:
Kemény, sűrűszerkezetű anyag. A natúr fa rajzolata halovány, de színezve kihangsúlyozottá válik. Sejtjei kicsik így a felület könnyen simává varázsolható. (gőzölt és gőzöletlen) A gőzőlés barnitja az egyébként inkább fehér felületet.
3. Tölgyfa tulajdonságai:
Kopásálló, szép rajzolatú, de a sajátságos sejtszerkezete miatt durva pórusú. Sejtjei, pórusai nagyok, szabad szemmel is jól láthatóak.
4. Akácfa tulajdonságai:
Feltöltés alatt
5. Faanyagok kezelése
Feltöltés alatt
6. Alumínium küszöbsín jellemzői:
Az alumínium fajsúlya 2,7 kg/dm3, tehát a vas súlyának harmadrésze. Éppen ezért az alumíniumot (és ötvözeteit) könnyűfémnek nevezzük. Az alumínium ezüstfehér, jól nyújtható, hengerelhető, puha könnyűfém. A hőt és az elektromosságot jól vezeti. Az oxigénnel szobahőmérsékleten reagál, felületén összefüggő oxidréteg alakul ki. Ez védi meg a fémet a környezeti hatásoktól.
Küszöbsín céljára félkemény ötvözetet használunk, de még ez is elég könnyen karcolódik, Már polírozáskor sem tudjuk elérni a teljesen tükörsíma felületet, ezért inkább a rozsdamentes anyagot javasoljuk helyette. Felszerelés után a folyamatos kopás, karcolódás és fizikai igénybevétel hatására gyorsan észrevehető az esztétikai változás.
A küszöbsínekhez a furatoknak megfelelő számú 2,9x13 -as süllyesztettfejű, horganyzott lemezcsavart csomagolunk.
Megjegyzés: amennyiben egyedi küszöbsínekre lenne szüksége, keresse fel az alábbi weboldalt: kuszobsin.hu
7. Réz küszöbsín jellemzői:
A sárgaréz, amely 20-45% cinket tartalmaz. Csapok, kilincsek, csavarok, stb. készítésére használják. Színe leginkább az aranyra hasonlít. Nedves, szén-dioxidos levegőn élénkzöld színű bázisos réz-karbonát-réteg keletkezik.
Küszöbsín céljára félkemény ötvözetet használunk, Felülete keményebb, kevésbé karcolódik mint az alumínium,de sajnos a vegyszerekre nagyon érzékeny. Már a megizzad kéz savas hatására is befeketedhet. Annak érdekéban, hogy sokáig gyönyörködhessenek a küszöbsínben javasoljuk, hogy vegyszeres vízzel nem mossák, csak száraz ronggyal töröljék le. Időközönként szidol fémtisztítóval át lehet dörzsőlni ami visszadja eredeti szinét. Lakkozással még hosszabb ideig megőrzi szépségét.
A küszöbsínekhez a furatoknak megfelelő számú 2,5x13 -as süllyesztettfejű, sárgára horganyzott faforgácslap csavart csomagolunk.
8. Rozsdamentesacél küszöbsín jellemzői:
A rozsdamentes acél olyan acélfajta, amelynek legfontosabb elvárt tulajdonsága a rozsdaálló képesség. Króm, nikkel és vas ötvözete, Színe az ezüstre hasonlít.
A rozsdamentes acél könnyen kezelhető, egyszerűen tisztán tartható, ellenálló anyag. Emellett hűvösen csillogó szépsége is magával ragadó. A nemesacél, vagy inox mind nagyobb teret követel magának a műszaki anyagok között, de most már a modern konyhában, a lakberendezésben, és a gépjárműiparban is. Már az Önök lakásában is biztosan található ilyen anyag. Rozsdamentes küszöbsínek teljesen gondozás mentesek. Éveken keresztűl változatlan minőségben dísze lehet lakásának.
A küszöbsínekhez a furatoknak megfelelő számú 2,2x13 -as süllyesztettfejű, horganyzott lemezcsavart csomagolunk.
9. Küszöbsínek felszerelése:
Alumínium és rozsdamentes küszöbsínek esetében már lelakkozott deszkára szereljük a síneket. Réz esetében lehetőség van rá, hogy a deszkát a sínnel együtt lakkozzuk le, ezzel küszöbsín tovább megőrzi fényét.
a. Lemérjük milyen hosszú küszöbsínre van szükségünk. A küszöbdeszka mindkét felét lemérjük mert lehet eltérés a két oldal között.
b. A küszöbsín 1-2 mm-rel hosszabbra vágjuk le úgy, hogy a levágandó mennyiség felét vágjuk le mindkét végéből. (Réz sín esetén javasoljuk cérnakesztyű használatát mert az izzadságtól megfeketedhet.)
c. Az ajtófélfába a küszöbdeszka bemart részénél csavarhúzóval vagy vésővel egy kicsit bevágunk, hogy a küszöbsín egy kicsit bele tudjon lógni.
d. A helyére illesztjük a síneket és a furatokon keresztűl előfúrunk a csavaroknak. Réz és rozsdamentesacél esetén 1,5 mm-es, alumínium esetén 2 mm-es fúróval. (Amennyiben nem furnak elő a csavarok beletőrhetnek és akkor oda már többet nem lehet csavart tenni.)
e. Csillagcsavarhúzó használatával becsavarjuk a csavarokat
Vissza »
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat
Tudástár